Volg ons ook op facebook..
bar_middle bar_middle_over bar_middle_activee bar_vruler1

WANDELEN IN HET REUZENGEBERGTE

In de informatiemap in de woning ligt een wandelkaart van het Reuzengebergte die zijn ook te koop op het plein in Trutnov bij de VVV.
Heerlijk wandelen met de hond of genieten van een wandelvakantie in het Reuzengebergte? dat kan.
Vakantiehuis JAMA ligt temidden van de vele wandelroutes die u het Tsjechische en Poolse deel Reuzengebergte laten ontdekken. Een heerlijk ontspannen wandelvakantie is dus mogelijk.

Al sinds de 17de eeuw worden de wandelwegen tussen de bouda’s in het hogere deel van het Reuzengebergte met ijzeren stangen (die bij hoge sneeuw tenminste ook nog zichtbaar zijn), gemarkeerd. In de loop der tijd zijn door het hele Reuzengebergte meer dan 1000 kilometer gemarkeerde wandelwegen en wandelpaden aangelegd. De bewegwijzering van de wandelwegen en wandelpaden is zeer goed, verdwalen in het Reuzengebergte is dan ook bijna onmogelijk.
 
De meeste wandelwegen leiden naar de hoofdkam, waar zich de Vriendschapsweg (17 km lang) op een hoogte tussen de 1300 en 1600 m hoogte voortslingert dit is een grensoverschrijdend wandelpad op de grens tussen Polen en Tsjechië met fenomenale vergezichten. Voor de klauteraars met minder uithoudingsvermogen onder u staan 5 stoeltjesliften en 1 kabinelift ter beschikking die u naar boven brengen. 
De kabinelift in Janske Lazne die u op de Cerna hora (1299m) tilt. Daar aangekomen kunt u genieten van de adembenemende uitzichten en mooie terrasjes in de bergen.
Er starten een aantal (grensoverschrijdende) wandelingen in de directe omgeving van ons vakantiehuis. Een heerlijke wandelvakantie in Tsjechie is absoluut een aanrader.
In de winter zijn de meeste wandelroutes geprepareerd als loipes. De kamwegen hebben dan veiliger varianten.

 
            
Weersverwachting
Lampertice
Meer weer in Lampertice

Bron: nl.exchange-rates.org
(c) 2021 vakantiehuis-jama.nl